Thursday, June 23, 2011

24 hours in one season.


Op het moment kijk ik echt dagelijk naar 24, ik ben nu al bij seizoen, en de andere zeven seizoenen heb ik gekeken in maar twee maanden. I heb bijna dag en nacht gekeken om alle zeven seizoenen te kijken ik ben helemaal in love met de serie. Als je een beetje van spanning houd en je de tijd hebt, is deze serie echt waard kijken. Ik ben echt addicted aan deze serie, maar ik ben bijna klaar met kijken want seizoen acht is het laatste seizoen. Wat ik echt leuk vind aan deze serie is dat elk seizoen een open einde heeft, waar ze dan in het volgende seizoen op door gaan, dat maakt je niet kan stoppen met kijken! Als ik je al een beetje geinteresseerd bent, heb ik hieronder van alle seizoenen een samenvatting.

Enjoy watching the seasons!

Senator David Palmer, krijgt te maken met verschillende aanslagen op zijn leven door een stel Servische terroristen. Hoofd van CTU Jack Bauer zet met zijn team alles op alles om Palmer te beschermen, maar hij blijkt zelf ook het doelwit te zijn van de dezelfde terroristen. Het wordt er niet makkelijker op wanneer het blijkt als er binnen CTU een mol zit die belangrijke informatie naar de terroristen doorspeelt. Tot overmaat van ramp worden de vrouw en dochter van Bauer ook nog ontvoerd om hem onder druk te zetten.


Een terroristische organisatie wil een kernbom tot ontploffing brengen boven Los Angeles. CTU doet verschillende pogingen om Jack Bauer terug te halen naar CTU om dit te stoppen. Jack heeft ontslag genomen omdat hij niet goed met de dood van zijn vrouw om kon gaan. Na een poging van (inmiddels) president David Palmer sluit Jack zich toch weer bij CTU aan om de terroristen te stoppen. Hierbij moet hij samenwerken met een oude vijand, Nina Myers de moordenaar van zijn vrouw. Ondertussen heeft Jacks dochter Kim Bauer hele andere problemen, ze is met een klein kind op de vlucht voor de vader die het kind mishandelt.


Aan het begin van dag 3 zie je dat Tony Almeida en Michelle Dessler getrouwd zijn en is Jack Bauer net terug van een undercover operatie bij de beruchte drugs-familie Salazar. Deze actie heeft er bij hem flink ingehakt en hij heeft er onder andere een heroïne verslaving aan over gehouden. Hij krijgt als directeur van veld acties bij CTU te maken met terroristen die een dodelijk virus op verschillende plekken in Amerika willen verspreiden. Jack gaat weer undercover bij de Salazars om hun over te halen het virus te kopen. Tijdens de veiling wordt het virus door niemand anders dan Nina Myers onder hun neus weggekaapt. President David Palmer krijgt ondertussen ook te maken met de nodige problemen.


Jack Bauer is door CTU directeur Erin Driscoll ontslagen wegens zijn heroïne verslaving. Wanneer hij zijn leven weer op de rails heeft krijgt hij een relatie met Audrey Raines dochter van de staatssecretaris van defensie waar hij inmiddels onder werkt. Als er een ernstig treinongeluk gebeurt moet Jack tijdelijk terug naar CTU. Dan worden Audrey en haar vader door terroristen ontvoerd. Deze terroristen beschikken over tientallen atoombommen die ze willen laten ontploffen op verschillende plaatsen. Jack Bauer doet alles om hun te stoppen.


Jack Bauer is nog steeds ondergedoken om aan de wraak van de Chinese regering te ontkomen. De enige mensen die weten dat hij nog leeft worden een voor een vermoord ( David Palmer, Michelle Dessler, Tony Almeida). Wanneer Chloe O'Brian na het overleven van een aanslag op haar leven contact op neemt met Bauer komt Jack terug om het complot achter de moorden te ontrafelen, hij stuit op een complot om het dodelijke Sentox-zenuwgas op verschillende plaatsen in het land los te laten. Verschillende hooggeplaatste mensen blijken een aandeel te hebben in dit complot.


De Verenigde Staten worden al weken geteisterd door bomaanslagen in alle uithoeken van het land. David Palmers broer Wayne die inmiddels president is geworden haalt Jack Bauer terug uit China. Bauer wordt opgeofferd aan terroristen die hem in ruil willen voor de locatie van de terroristen die achter de aanslagen zitten. De terroristen die Bauer willen, blijken de terroristen achter de aanslagen te zijn en Jack Bauer ontsnapt. Hij ontdekt dat zijn eigen vader en broer een groot aandeel in de aanslagen hebben.


CTU is opgeheven en Jack Bauer zit midden in een rechtszaak wegens het martelen van terroristen. Dan wordt hij door de FBI uit de rechtszaak gehaald. Ze willen hulp van hem omdat een van de terroristen een oude bekende van hem is namelijk Tony Almeida. De terroristen zijn van plan de infrastructuur van de VS te ontregelen. De terroristen willen dat de Amerikaanse troepen zich terugtrekken uit Sangala. Er blijken meerdere mollen bij onder andere de regering en de FBI te zitten. Wanneer de dreiging voorbij lijkt te zijn blijkt een grote organisatie Starkwood onder leiding van Jonas Hodges een biologisch wapen in bezit te hebben.



Jack Bauer denkt eindelijk een rustig leventje te kunnen beginnen met zijn dochter Kim en zijn kleindochter wanneer hij om hulp wordt gevraagd door CTU. Hij moet helpen een aanslag op een President uit een Islamitisch land te verijdelen. Het nieuwe CTU zit nu in New York. Chloe O'Brian werkt er als analist onder de nieuwe directeur Brian Hastings. Dit alles leidt tot een verwrongen verhouding tussen de drie.


bron

No comments:

Post a Comment